3 redenen om voor een sim only abonnement te kiezen

Het is zover: tijd voor een nieuwe abonnement of prepaid simkaart. Wanneer je mobiel wilt bellen, sms’en, en internetten, heb je een aantal opties: een prepaid simkaart aanschaffen, een abonnement met telefoon afsluiten, of een sim only abonnement afsluiten. Vandaag de dag wordt het vaakst voor een sim only gekozen. Waarom is dat het geval? Lees in dit artikel 3 redenen om voor een sim only abonnement te kiezen!

1. Een sim only is goedkoop

Eigenlijk voor velen wel het belangrijkst: je kunt een sim only goedkoop afsluiten. De cijfers liegen er dan ook niet om: van alle mogelijkheden (prepaid, abonnement met telefoon en sim only) is een sim only abonnement het voordeligst: Je sluit enerzijds geen lening af voor een mobiele telefoon (wat je met een telefoonabonnement wel doet), en anderzijds worden er lagere tarieven gehanteerd voor sim only abonnementen in vergelijking met prepaid. 

Aangezien prijs voor de meesten een belangrijke factor is, is het niet vreemd dat men regelmatig op zoek is naar de goedkoopste sim only abonnementen. Door voor een goedkoop abonnement te kiezen, bespaar je maandelijks een mooi bedrag.

2. Met een sim only ben je flexibel

Tegenwoordig kun je veel meer met een sim only als vroeger. Je MB’s aanpassen voor de volgende maand? Dat kan gewoon. Toch meer belminuten nodig? Pas je bundel aan! Weet je niet zeker voor hoe lang je een abonnement wilt afsluiten? Kies dan voor een maandelijks opzegbaar abonnement, zodat je op ieder moment het abonnement kunt opzeggen.

Een sim only is nu flexibel. Je kunt meerdere kanten op, wat fijn is voor mensen die nog niet precies weten wat hun situatie volgend jaar bijvoorbeeld is. Doordat je iedere maand je bundel kunt wijzigen, kun je snel inspelen op een veranderde situatie.

3. Geen hoge kosten voor een nieuwe telefoon

Doet jouw huidige mobiele telefoon het nog prima? Dan is het vaak onnodig om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Dit zijn vaak dure toestellen en hierdoor betaal je hoge kosten. Als je een abonnement met telefoon aanschaft, betaal je soms een eenmalig bedrag én maandelijkse hoge kosten. Een sim only is dan geschikter, ook omdat je huidige telefoon het waarschijnlijk nog goed doet.

Bovendien heb je de vrijheid om een nieuwe smartphone aan te schaffen wanneer dat jou het beste uitkomt. Misschien is dat over een paar maanden, een jaar of zelfs twee tot drie jaar. Je hebt dan ook meer keuzevrijheid, omdat je niet beperkt ben tot bepaalde telefoons die bij abonnementen zitten.