4 weetjes die je hoogst waarschijnlijk nog niet wist over je iPhone

Je telefoon is een apparaat die je dagelijks gebruikt, maar toch zijn er nog steeds een aantal functies verborgen waarbij de kans groot is dat je niet wist dat ze bestonden. In dit artikel geef ik je een aantal van deze verborgen functies en waar je deze precies kunt vinden!

Waterpas

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er een kompas op je iPhone zit. Maar naast het kompas kan je met deze app ook zien of een object waterpas hangt of niet. Je vindt de waterpas door de kompas-app te openen en naar links te vegen.

Herstel tekst

Je bent een berichtje aan het typen en uit het niets valt je telefoon uit je handen, naast dat de kans groot is dat je je beeldscherm van je telefoon moet repareren, komt er ook een andere functie naar boven. Namelijk ‘herstel tekst’, zodra je daarop drukt ga je terug naar de tekst die je daarvoor had staan of je kunt opnieuw beginnen met typen.

Donkere modus

Met de laatste IOS-update is er een nieuwe functie bijgekomen die je heel prettig gaat vinden, namelijk de donkere modus. Hierbij wordt het thema van je iPhone volledig zwart, in plaats van wit. De kans is groot dat je voor het slapen gaan, nog even je telefoon checkt en met deze optie beïnvloed dit een stuk minder de kwaliteit van je slaap. Deze optie kunnen je inschakelen via instellingen en dan naar toegankelijkheid.

Spatiebalk

Je kent het wel, je typt een bericht en je leest het nog een keer na en je ziet een spelfout. Zie dan nog maar is juist te tikken om de spelfout te herstellen. Hier is gelukkig een handigheidje voor bedacht, waarvan jij niet eens wist dat die bestond. Wat je moet doen, is de spatiebalk ingedrukt houden en vervolgens kun je als een soort controller van een spelcomputer naar de spelfout gaan om deze te herstellen.

Rekenmachine

De rekenmachine gebruik je ongemerkt vaker dan je denkt, maar ook daarin zit een optie die je nog niet wist. Op het moment dat je een cijfer foutief heb ingetypt, hoef je namelijk niet gelijk het hele getal te verwijderen, je kunt namelijk op het getal naar rechts swipen en dan verdwijnt alleen het laatste getal!