De mogelijkheden van virtual reality

De toepassingen voor virtual reality zijn tegenwoordig steeds breder in te zetten. Je kunt hierbij denken aan een race simulator met een virtual reality bril, of denk bijvoorbeeld aan virtual reality live streaming. Dit zijn echter voornamelijk entertainment gerelateerde toepassingen. In het bedrijfsleven kan dit echter ook zeer goed worden toegepast. Hieronder vind je enkele mogelijkheden waarbij je VR kan topassen.

De medische sector

Studenten willen graag opgeleid worden tot arts, maar het is lastig echte mensen als proefpersoon te gebruiken. Daarom kan middels virtual reality gezorgd worden voor een testomgeving waarin de studenten bepaalde operaties gesimuleerd kunnen uitvoeren. Op dit moment zie je voornamelijk dat de virtual reality in de zorg het meest gericht is op het gehoor. Dit zal bij de overige zintuigen in de nabije toekomst ook het geval zijn. Naast het simuleren van operaties kunnen personen ook bepaalde therapieën middels virtual reality uitvoeren. Denk aan een persoon die angst heeft voor grote groepen te spreken. Middels VR wordt dan zo een publiek van 500 mensen gecreëerd.

Vergaderen op locatie

Grote afstanden maken om een gesprek met een potentiële klant te krijgen. Dit zou anno 2019 niet meer moeten, en dat hoeft ook niet. Middels VR kun je een afspraak op afstand maken. In een virtueel gemaakte kantooromgeving kun je dit prima simuleren. Ook zou je zelf op deze manier thuis kunnen werken, terwijl het wel lijkt alsof je op kantoor zit. Je zou alle elementen hierbij kunnen gebruiken die je normaal ook ziet.

Kennismaken met virtual reality?

Er zijn veel partijen die je kunnen helpen bij virtual reality. Zorg bij de keuze hiervan dat het bedrijf waar je voor kiest goede recensies heeft. Urban Events is zo’n gespecialiseerd bedrijf die je zouden kunnen helpen!