De voordelen van een cloud migratie op een rijtje

Migreren naar de cloud interessant voor jouw onderneming? Nee niet echt naar de cloud / wolken maar cloud computing. Allereerst misschien goed om uit te leggen wat een cloud migratie precies inhoudt. Een cloud migratie is eigenlijk een strategisch plan voor een organisatie hoe zij alle data en toepassingen kunnen verplaatsen naar de cloud. Hierbij is het belangrijk dat vooraf goed onderzoek worden gedaan en er bepaalde keuzes worden gemaakt om de migratie goed te laten verlopen. Het migratiedocument is daarbij leidend en zal altijd moeten worden gevolgd. Dit moet door een specialist binnen dit vakgebied worden opgesteld, zodat alles voorspoedig verloopt.

cloud migratie

3 voordelen van migreren naar de cloud

  1. Veiligheid

De cloud biedt een goede veiligheid. In veel gevallen beter dan datacenters waar nu gevoelige informatie te vinden is. Voor veel bedrijven klinkt dit misschien vreemd, maar de mogelijkheden zijn legio en het biedt voldoende bescherming van al jouw data.

  1. Processen evalueren
    Daarnaast kun je tijdens een migratie ook nog eens alle processen goed doorlopen en evalueren. Iets waar je normaliter niet zo snel mee bezig bent, maar dan toch plots zaken aan het licht komen. Je kunt dan ad hoc daarop reageren en een plan opstellen om dit proces te optimaliseren.

 

  1. Lager kosten voor hosting

Toch wel een groot voordeel met name op de langere termijn. Tuurlijk zul je de nodige kosten maken voor het migreren naar de cloud, maar daar tegenover staan ook lagere hostingskosten. Maandelijks minder kosten aan de hosting kwijt zijn klinkt natuurlijk zeer interessant. Helemaal als je het over een langere tijdsperiode bekijkt.

IT uitbesteden of zelf doen?

Zelf migreren naar de cloud of intern op laten pakken, kan best een behoorlijke klus zijn. Er zijn veel gespecialiseerde bedrijf die eigenlijk al uw IT sourcing op kunnen pakken. Hiermee haal je specialisten in huis die dagelijks bezig zijn met IT en er dus in veel gevallen meer vanaf weten dan binnen de eigen organisatie. De kosten daarvoor wegen niet op tegen het foutief uitvoeren van alle IT.