Hoe je het bereik van je Facebook pagina vergroot

Tegenwoordig kan je als bedrijf bijna niet meer achterblijven en moet je wel enige mate van online presence hebben. Een goede eerste stap is het oprichten en bijhouden van een Facebook pagina. Hoe meer mensen je namelijk kan bereiken op social media, hoe meer merkbekendheid je kan creeën. En in tegenstelling tot adverteren kost het je niks! Maar hoe zorg je nou voor zo veel mogelijk likes op je Facebook pagina? Dat lees je in deze blog.

Gebruik je netwerk

Waarschijnlijk heb je al een persoonlijk Facebook profiel, waarop je je vrienden, kennissen en familie te vriend hebt. Waarschijnlijk zijn zij allemaal hartstikke geïnteresseerd in jouw bedrijf, dus nodig ze allemaal uit om je pagina te liken. Facebook heeft daar een hele handige, ingebouwde functie voor. Bovenaan je pagina kan je namelijk op het pijltje klikken en vervolgens iedereen die je wil selecteren. 

Plaats goede content

Leuke content plaatsen is natuurlijk ook een hele goede manier om likes te krijgen. Als mensen je gaan volgen voor je leuke posts, zullen ze ook je branded posts zien. Doordat je branded content verwerkt in een leuk jasje, zullen mensen minder weerstand hebben tegen je boodschap dan wanneer ze bijvoorbeeld een advertentie zien, omdat ze weten dat de erop gericht is om ze te overtuigen.

Website likes

Een goede tip is om via een externe plug-in een Facebook like-knop op je website te installeren. Zo moedig je potentiële of huidige klanten aan om op de hoogte te blijven van jouw bedrijf door je Facebook pagina te liken. Dit verhoogt hun langetermijn loyaliteit. Maar website likes zijn ook een manier om hoger in de Google rankings te komen. Hoewel je je best kan doen om deze likes organisch te verwerven, is er ook een makkelijkere manier: je kunt Facebook website likes ook kopen.