Prepaid simkaart is dat nog in?

Vroeger was een herlaadkaart (prepaid simkaart) erg populair bij de opkomst van mobiele telefoons. Je had een vast aantal belminuten en uren voor sms’jes. Per woord zaten er kosten aan verbonden en als je belminuten bijna op waren dan was de kans groot dat je niet een heel sms’je kon sturen. Nu zijn de tijden verandert en kan je vaak onbeperkt bellen, sms’en en internetten met een prepaid simkaart. Maar wordt een prepaid simkaart eigenlijk nog wel gebruikt door mensen? Of is een abonnement veel populairder?

Nergens aan vast zitten

Een van de redenen waarom mensen liever een abonnement kopen is omdat de nieuwste telefoons vaak erg duur zijn. Door een abonnement af te sluiten betalen ze per maand een bedrag van € 60,- en hoeven ze vaak niet of weinig te betalen voor de telefoon. Het nadeel van zo een abonnement is dat je er vaak 1 of 2 jaar aan vast zit. Kies je ervoor om je telefoon los te kopen dan kan je een prepaid simkaart nemen en zelf bepalen hoeveel belminuten en MB’s je wil. Is je databundel op? Dan kan je het zelf weer opwaarderen. Met een prepaid simkaart zit je dus nergens aan vast en is de telefoon ook nog eens gelijk van jou.

Handig voor op reis

Een prepaid simkaart wordt ook nog vaak gebruikt voor als mensen op vakantie gaan. Zeker als ze buiten Europa gaan. Een prepaid simkaart wordt namelijk in elk land geaccepteerd en je kan dan makkelijk je belminuten in de gaten houden. Ook hoef je geen hoge rekening te verwachten aan het eind van de vakantie omdat je de rekening van tevoren al hebt betaald.

Ga je binnenkort op vakantie bekijk dan eens de opties voor een prepaid simkaart op deze website.

Bellen naar het buitenland

Mensen die vrienden of familieleden in het buitenland hebben, maken ook nog vaak gebruik van een prepaid simkaart. Vaak is het de wat oudere generatie die deze kaart aanschaffen. Zij vinden het prettig om lange gesprekken met hun familieleden in het buitenland te voeren. Door gebruik te maken van een prepaid simkaart is het niet nodig om te letten op hoelang je belt. Er zijn namelijk geen extra kosten verbonden. Dit is wel als je een abonnement hebt.