Verhogen van uw internetsnelheid

Controleer de kabels van uw modem en router en zorg voor een solide en schone verbinding (kabels inkorten en vervangen) 

Het is een feit dat vuile, stoffige of losse kabels die van uw kabel- of DSL-modem naar uw draadloze router of rechtstreeks naar uw computer leiden, uw internetsnelheid aanzienlijk kunnen verminderen wat erg in de weg kan zitten als u probeert te gamen of een film te kijken. Ook wordt hierdoor vaak uw verbinding verbroken. Reinig alle aansluitingen regelmatig en zorg voor voldoende ventilatie rondom alle elektrische componenten om oververhitting te voorkomen. De kwaliteit van uw Ethernet- en DSL-kabels kan een kleine rol spelen in de algehele snelheid van uw internetverbinding. Koop kabels die specifiek geschikt zijn voor het door u gewenste doel en vervang kabels als ze versleten of verouderd zijn. Gebruik nooit oude of kapotte kabels.

Verwijder onnodige programma’s van uw apparaat. Ze kunnen uw bandbreedte gebruiken door ze op de achtergrond uit te voeren 

Gebruik de functie Programma’s toevoegen of verwijderen van uw Configuratiescherm om programma’s te verwijderen die u niet regelmatig gebruikt. U kunt ook toegang krijgen tot Taakbeheer door op “Ctrl + Alt + Delete” voor pc te drukken om te zien of er programma’s op de achtergrond actief zijn die u niet wilt. Verwijder alle programma’s die u niet langer nodig hebt, maar wees voorzichtig met het verwijderen van items als u niet zeker bent van hun doel of functie op uw computer. Installeer altijd het minimale aantal applicaties dat u daadwerkelijk elke dag gebruikt. Dus verwijder alle ongewenste apps en games van je apparaat. Voor Android en iOS kun je een gratis applicatie downloaden om je apparaat te reinigen.

 

Voorkom dat Windows 10 automatisch updates downloadt. Windows 10-pc’s controleren automatisch op updates en installeren eventuele updates die ze vinden. U kunt hier enige controle over nemen en Windows 10-updates op uw schema laten installeren, maar deze opties zijn verborgen. U kunt automatisch downloaden van updates voor een specifieke verbinding voorkomen door deze in te stellen als gemeten. Als u deze optie wilt wijzigen, opent u de app Instellingen, selecteert u Computers & internet, scrolt u omlaag en selecteert u ‘Geavanceerde opties’ onder de lijst met wifi-netwerken. Schakel de optie “Gemeten verbinding instellen” in. Deze optie is alleen van invloed op het Wi-Fi-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden, maar Windows onthoudt deze instelling voor elk afzonderlijk Wi-Fi-netwerk. 

Black Wireless Router