Waar kun je een tachograaf app voor gebruiken?

Een tachogram is de innovatieve oplossing voor elk soort bestuurder dat te maken krijgt met een tachograaf. Elke logistieke organisatie is vandaag de dag gebonden aan bepaalde rij- en rusttijden, wat vastgesteld staat in het arbeidstijdenbesluit vervoer. Een chauffeur moet voor zijn eigen veiligheid en die van zijn/haar omgeving, regelmatig rust nemen. Het kan niet gebeuren dat een chauffeur achter het stuur in slaap valt.

Met het gebruik van een tachograaf geef je jouw chauffeur verplicht deze rij- en rusttijden. Door het gebruik van deze app kan een actueel overzicht gecreëerd worden van alle dagelijkse rust, pauze en statussen. Naast deze functionaliteit brengt de app ook een overtredingen pagina met zich mee. Je kan zelf een specifieke periode instellen en zien wat er tijdens deze periode is gebeurd.

De volgende dingen worden hierbij weergegeven:

  • Onderbroken rijtijd
  • overschrijdingen van dagelijkse rijtijd
  • dagelijkse rusttijd
  • chauffeur en chaffeurskaart nummer

Met een Tachograaf app is alle data actueel en overzichtelijk te vinden in het web portal. Met de remote optie die het biedt kan er precies gezien worden hoeveel bestanden gedownload zijn. Daarnaast wanneer dit is gebeurd en om welke medewerker het gaat

.vrachtwagen op snelweg

Fleet Tacho 

Bij Data2Track bieden ze de Fleet Tacho aan. Deze staat direct in verbinding tot de drivers app die ze ook aanbieden. Op deze manier kan het massageheugen en de chauffeurskaart gemakkelijk worden uitgelezen. Het overzicht kan in real time worden bekeken.