Wanneer komt een freelance front end developer of freelance ux designer van pas?

Heb je IT-medewerkers nodig die je website, platform of webshop kunnen programmeren zoals jij het voor ogen hebt? Dan kun je geld besparen door IT-medewerkers op freelance basis voor je aan het werk te zetten. Je neemt dan geen extra personeel met bijbehorende personeelskosten in dienst, maar betaalt de freelancers een vast bedrag per maand. Het mooie is dat een freelancer vaak precies weet wat er dient te gebeuren, waardoor je geen tijd kwijt bent aan het inwerken van nieuw personeel. Op deze pagina lees je meer over de werkzaamheden die een freelance front end developer uitvoert en wanneer het interessant is om een freelance ux designer voor je onderneming in te huren.

Wat doet een freelance front end developer precies?

De freelance front end developer houdt zich vooral bezig met hoe je online platform, website of webshop er voor de gebruikers uit komt te zien. Dit type developers richten zich volledig op de voorkant van je online omgeving. Vaak hebben deze experts veel kennis omtrent CSS, HTML en Javascript. Het is handig om een freelance front end developer in te schakelen als je een programmeur voor je online omgeving nodig hebt. Er wordt gezorgd dat je online omgeving zowel voor verschillende browsers, besturingssystemen en devices geschikt is. Hierdoor zorg je dat je onderneming er online bij iedereen even mooi uit komt te zien. Verder houdt deze specialist zich bezig met gebruiksvriendelijkheid, de vindbaarheid in zoekmachines en de laadtijd van je platform, website of webshop.

Wanneer kun je als onderneming een freelance ux designer inschakelen?

Een freelance ux designer houdt zich bezig met de user experience van iedereen die je platform, webiste of webshop gebruikt. Deze specialist richt zich vooral op het uiterlijk van je online omgeving, hierbij worden alle functionaliteiten direct onder de loep genomen. Is de website duidelijk voor de bezoekers, kunnen zij makkelijk navigeren, ziet het er mooi uit, kunnen bezoekers makkelijk producten of diensten in de winkelmand stoppen, is er een duidelijke manier om contact met je onderneming op te nemen en is het makkelijk om producten of diensten online af te rekenen? De freelance ux designer kijkt dus met een frisse blik naar je website, alsof hij/zij een bezoeker is.

Dit is er waardevol aangezien de user experience met de inzet van een freelance ux designer sterk geoptimaliseerd kan worden. Dit betekent op korte en lange termijn meer bezoekers, meer conversies, wat leidt tot meer omzet en uiteindelijk meer winst.