Hoe je als online onderneming aan kwalitatieve nieuwe werknemers komt

Het is niet altijd even makkelijk om aan competente nieuwe werknemers te komen, helemaal niet wanneer je een werknemers zoekt voor een functie die redelijk niche is. Denk hierbij aan functies zoals een magento programmeur of een SEO specialist. Het is erg lastig om een ervaren werknemer te verkrijgen in zulke functies. Maar hoe ga je dan te werk om voor dit soort functies een passende werknemer te realiseren?

Stel een onboarding programma op

Onboarding is een tamelijk nieuwe term in het hedendaagse leven en betekent letterlijk ‘de socialisatie van nieuwe werknemers’. Onboarding is een stuk meer dan enkel inwerken, het zorgt er namelijk voor dat personeel compleet geïntegreerd worden in de organisatie. Om er voor te zorgen dat je nieuwe medewerkers de juiste kennis, vaardigheden en vooral het juiste gedrag tonen kan onboarding een zeer sterke optie zijn voor het verkrijgen van werknemers waar je wat aan hebt. Een onboarding programma kan geweldig zijn om loyaliteit te inspireren en om ongeïnteresseerde mensen vroegtijdig uit het inwerktraject te halen.

Huur een freelancer in

Er zijn veel bedrijven die hier en daar een klus nodig hebben waar ze zelf geen werknemers voor hebben. Een veel gemaakte keuze is hierbij het uitbesteden van het betreffende klusje, echter is dat niet de enige optie. Freelancers worden nog vaak vergeten voor zulke klusjes. Toch zijn er erg veel freelancers met een bewezen track-record die een uitgebreid CV hebben en jou graag helpen met de klus.

Een freelancer is in zulke gevallen vaak zelfs een betere keuze dan het uitbesteden aan een bedrijf, aangezien het bedrijf vaak bezig is met veel verschillende klanten en dus niet altijd de beste kwaliteit levert. Een freelancer heeft in veel gevallen meer vrije tijd en zal bovendien niet zo duur zijn als de diensten van een bewezen bedrijf in dezelfde branche.