Je laptop of computer laten repareren

We kennen het probleem allemaal: Je vertrouwde, snelle laptop of computer die je een tijdje geleden hebt gekocht wordt ineens verschrikkelijk traag. Waar voorheen het opstarten van Windows 10 slechts 20 seconden duurde lijkt het nu wel 20 minuten te duren. Je probeert wat programma’s te verwijderen en doet was aanpassingen, maar je ziet de bui al hangen. Het wordt tijd om je computer of laptop te laten repareren in een computerwinkel.

laptop of computer repareren

Uiteenlopende problemen

In 1990 kon een computer of laptop maximaal 10 verschillende problemen hebben waarom deze niet meer goed functioneerde, anno 2020 zijn dit er maar liefst 2500. Veel consumenten komen er daarom niet meer uit en zijn niet meer in staat om zelf hun elektronica, computer of laptop te repareren. Vaak is het verstandig om hem naar een goede computerwinkel te brengen. Hier werken mensen die er verstand van hebben en die je defecte apparaat snel en vakkundig kunnen repareren. Zelfs deze techneuten moeten eerst een uitgebreide check doen waarin de volgende zaken worden bekeken:

  • Zit er op de computer of het apparaat een virus
  • Is de computer misschien getroffen door gijzelsoftware
  • Is alle software up to date
  • Zijn alle benodigde drivers aanwezig
  • Zijn er programma’s die misschien niet meer goed werken
  • Is de computer van binnen vervuild (bijvoorbeeld door stof in de ventilatoren)

Waar kan ik het beste mijn laptop of computer laten repareren?

In elke stad zijn er zeer veel elektronica zaken en computerwinkels. Het is belangrijk dat je naar een goede zaak gaat, omdat een beunhaas het vaak alleen nog maar erger maakt of het probleem slechts op korte termijn verhelpt. Ik raad je dan ook aan om naar een winkel te gaan die beschikt over een technische dienst beschikt en transparant is over de kosten. Zo voorkom je dat je ineens een factuur moet betalen waar je u tegen zegt.

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik een keer mijn computer naar een student gebracht die net was begonnen met zijn ict opleiding. Dit kostte mij slechts 30 euro. Ik was erg blij want het was goedkoop en mijn computer was gerepareerd. Echter ging de computer naar 7 dagen alweer kapot en moest ik hem alsnog naar een andere winkel brengen omdat de student mij geen garantie gaf. Onderaan de streep was ik veel meer kwijt. Zelf laat ik mijn defecte apparatuur nu altijd repareren bij Multimedia Center in Almelo. Zij verzorgen laptop reparatie in Almelo en computer reparatie in Almelo. Ze zijn transparant en bespreken altijd helder de kosten voordat ze aan de slag gaan.